Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager
Meny

Aktuelt

Akasia bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Du finner mer informasjon på siden retningslinjer for personvern
Aksepter

 

Når barnet starter i barnehagen er det viktig å legge til rette for en god tilknytningsperiode og det å skape gode relasjoner mellom barn-barn og barn-voksen. Gode relasjoner og trygg tilknytning til barnas nære omsorgspersoner er av stor betydning og et grunnleggende fundament for barns utvikling og læring.  I Akasia Barnehage utarbeider vi gode rutiner for tilknytningsperioden og denne gjennomføres i tett samarbeid med foresatte med utgangspunkt i barnets behov. På denne måten sikrer vi at foresatte og barn er trygge og opparbeider tillit til at det er trygt å levere barnet i barnehagen. 

 

På barnehagens nettside finner du mer informasjon om barnehagen, årsplan satsningsområde og andre aktuelle ting.

 

Det er viktig at aktive barnehagebarn har klær og utstyr tilpasset de norske årstidene. Vi i Akasia barnehage har utabeidet en veiledende utstyrsguide som du kan laste ned her.

 

Høst og vinter

Høst og vinter er en våt og kald årstid og mange av barna rekker å bli våte gjennom regntøy eller dress flere ganger om dagen. Da er det viktig at barna har nok byttetøy. Her kommer en liten pekepinn på hva som til enhver tid bør være i barnehagen: 

 

Utstyr Antall
Genser 2
Bukse 2

Strømpebukse/stillongs

2
Sokker/ullsokker 2 par
Ullundertøy
Undertøy 2
Lue 1
Hals 1
Ullgenser/Fleecegenser 2
Ullbukse/fleecebukse 2

Hansker/votter

2
Regntøy 1
Gummistøvler 1 par
Vintersko (cherrox/Gore tex) 1 par
Innesko/tøfler 1 par
Kuldekrem (om barnet bruker dette) 1 stk
Drikkeflaske 1 stk

 

 • Viktig:
  Vi setter barnas sikkerhet høyt og ønsker derfor at barna ikke har faste hetter og skjerf da dette lett kan kan hekte seg fast og utgjøre en fare for barnet. Vi anbefaler derfor løse hetter og hals. 
 • Påkledning ute: 
  Flere lag med tøy gir luft mellom plaggene, og siden luft isolerer vil det være godt og varmt. I tillegg er det lettere å regulere kroppstemperatur ved å ta av/på plagg. Generelt kan man regne med tre lag med klær på den kalde årstiden: undertøy, mellomlag og yttertøy. 
 • Undertøy 
  Vi anbefaler ull som er naturens eget materiale. Med ull nærmest huden er du sikret en god varmebalanse. Ull isolerer selv når plagget blir vått – ull kan absorbere opp til 30% fuktighet uten at plagget føles fuktig. 
 • Mellomlag 
  Mellomlaget bør bestå av ull eller fleece. Settet bør være todelt slik at det blir enkelt å gå på do, og man slipper å kle av de minste mer enn nødvendig ved bleieskift. 
 • Ytterdress 
  Vinterdressen bør være myk å ha på seg slik at barna får bevege seg uhemmet i den. Den bør ha strikk under foten, eller snølås. Unngå løse tråder og faste hetter, de kan fort sette seg fast. 
 • Regntøy 
  Se til at buksen/dressen er lang nok, og at den har strikk til å feste under støvlene. 
 • Votter 
  Prøv å finne votter som gjør at barnet kan holde i leker. Tykke polvotter er varme, men gjør leken vanskelig og det ender ofte med at vottene blir tatt av. 
 • Luer og skjerf 
  Luen må tilpasses årstiden og beskytte ørene (et tips kan være og blåse inn i luen før man kjøper den for å se hvor mye den beskytter mot vind). Vi anbefaler hals i stedet for skjerf. Vi vil ikke at barna bruker skjerf da det lett kan hekte seg fast og utgjøre en fare for barnet.
 • Sko/støvler 
  Barn som går i barnehagen trenger gode vintersko. De bør ha egenskaper som: vanntette, pustende og ha god isoleringsevne. Cherrox er gode og ha på våte dager, men anbefales ikke ved temperatur kaldere enn – 5*C. Innesko bør helst ha en god hælkappe og sitte godt fast på barnets fot.  

Sommer og vår

I sommer og vår månedene kan været variere stort her til lands så man bør ha dette i bakhodet så barna har klær og utstyr tilpassende vær og vind. På solfylte dager er det viktig at barna smøres med solkrem før de kommer i barnehagen om morgenen og at de har solkrem tilgjengelig i barnehagen.  

 

Utstyr Antall
Genser 2
Bukse 2
Sokker 2 par
Undertøy 2
Shorts/sommerkjole 2
T-skjorte 2
Lue/solhatt/caps 1
Regntøy 1
Parkdress/vårdress 1
Støvler 1 par
Joggesko

1 par

Sandaler/tynne sko

1 par

Innesko/tøfler 1 par
Solkrem 1 stk
Solbriller 1 stk
Drikkeflaske 1 stk

 

De minste kan i tillegg trenge: 

 • Bleier 
 • Stelleprodukter (salve, våtservietter etc.)
 • Smokk 
 • Bamse eller annet de like å kose med når de sover 
 • Sovevogn med pose eller dyne tilpasset årstid, regntrekk og myggnetting. 

 

Husk å merke alt av utstyr og klær med navn. Vi gjør oppmerksomme på at det er foresatte sitt ansvar at barna har nok og gode nok klær med seg i barnehagen. Husk å rydde plassen til barnet jevnlig og sjekk at det er nok byttetøy. 

 

 • En god regel: 
  Når du får en pose med vått tøy hjem, så legg tilsvarende rent tøy tilbake i skapet dagen etter. 
Personvern