Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Aksepter

Lek og læring i barnehagen

Lek er en allsidig og viktig aktivitet for barnet, og har egenverdi. Lek er en indremotivert prosess som stimulerer til utvikling, læring og sosial kompetanse.

Det er viktig å ta vare på leken som skjer på barnas premisser, samtidig som barnehagen og personalet legger til rette for og beriker alle typer lekeaktiviteter ute og inne.

Slik legger vi til rette for lek:

• Vi skifter ut lekemiljøet regelmessig inne og ute for å inspirere til lek.
  • Vi er observant på det enkelte barns livserfaringer og fellesopplevelser, slik at dette kan videreføres i leken.
  • Vi sørger for engasjement og glede hos alle barn.
  • Vi bruker prosjekttema som en inspirasjon til lek, slik at barna opplever både mestringsglede og utfordres til videre utvikling av leken.
  • Vi bruker digitale verktøy for å berike og inspirere barnas lek.
  • Ut i fra barns interesser og behov legger vi til rette for barns lek.
  • Vi bruker nærmiljø og uteareal som arena og inspirasjon for lek ut ifra barns alder og mestringsnivå.
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern