Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Aksepter

Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorg er en forutsetning for trivsel og generell utvikling av barnet, samt utvikling av empati, og er viktig for gode relasjoner mellom voksne og barn, og mellom barna.

Personalet i barnehagen sikrer et miljø som ivaretar barnas behov for å bli sett, hørt, og for å utvikle tillit til seg selv og andre, samt knytte seg til personalet og til hverandre. Fysisk kontakt og nærhet, samt det å være tilstede og anerkjenne situasjoner som opptar barnet her og nå er viktig gjennom hele barnehagens gang.

Slik legger vi til rette for omsorg:

• Vi tilrettelegger arenaer for utvikling av sosial kompetanse, empati, toleranse og nestekjærlighet
  • Vi er lydhøre og anerkjennende
  • Vi arbeider med grensesetting og setter tydelige rammer
  • Vi ser mestring og læringsmuligheter hos enkeltbarnet
Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern