Lukk meny
Finn og søk barnehage Våre barnehager

Om oss

Aksepter

Natur, mat og miljø

Gjennom dette satsingsområdet får barna erfaringer med å ta vare på seg selv, omgivelsene og naturen. Vi møter, stimulerer og støtter barnas naturlige utforskertrang og oppdagerglede. I dette arbeidet tas det hensyn til barnas interesser, behov, alder og modning.

Akasia Sædalen barnehage ligger perfekt til i naturskjønne omgivelser, og vi benytter oss aktivt av dette. Opplevelser i naturen gir barna bevegelsesglede som kan være et godt grunnlag for fysisk og psykisk helse. Ved aktiv bruk av naturen gir vi også barna en begynnende forståelse av bærekraftig utvikling.

Barnehagen har eget drivhus, hvor barna deltar aktivt og regelmessig i alle sider ved planting, dyrking og høsting.

Næringsrik mat er grunnleggende for barns utvikling, helse, trivsel og læring. Måltidene i barnehagen har også en viktig pedagogisk funksjon som omfatter det sosiale samspillet, det å lære om mat og dens opprinnelse, matkultur og om ens egen smak og opplevelse. Vi bidrar til at barna våger å prøve ut nye smaker og vi stimulerer og utvikler barns nysgjerrighet for mat.

Vi skal også bidra til at barna får en forståelse for at dagens handlinger har konsekvenser for fremtiden. Bærekraftig utvikling handler om at mennesker som lever i dag får dekket sine grunnleggende behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners mulighet til å dekke sine.

Vi jobber med en tanke om god utvikling for både enkeltindividet, miljøet og samfunnet. Dette er en langsiktig plan som skal følge barna gjennom hele barnehagetida.

Nettløsning levert av Digitalbyrået Arego Personvern